Zsiráfok Utcaszínház Társulat: A Nap és a Hold elrablása

“A Nap és a Hold elrablásának és a Sötétség uralmának története: Az öröktől lévő gonosz ellen a ma embere “kenetik fel”, hogy földön, s égen küzdve visszaállítsa a rendet. A végén persze minden jóra fordul. A Nap és a Hold visszakerül régi helyére, hogy fényt és reménységet nyújtson az embereknek.

A megható történet földön, égen és levegőben mutattatik be, a mímesek arc- és testjátékával, a langaléták gólyalábaival, a lég papírsárkányával, az ostor durrogásával, a muzsika zengésével, s káprázatos táltos paripák küzdésével kísérve. A nézőkkel közösen felépítünk egy világot, mely közepén ott tündököl a Nap és a Hold. A gonosz belerontván ebbe a világba elrabolja a fényt, az éltetőt. Siralmas a világ, de akad az emberek közül egy, aki felveszi a harcot a gonosszal, s visszahelyezi a Napot s Holdat tündöklő helyére.
A Langaléta Garabonciások négy tagot számlál. Mint nevük is mutatja, az átlagosnál kissé magasabban “hordják az orrunkat”, ugyanis kivételesen magas sarkú cipőkben járják az utcákat és a tereket. Gólyalábbal egyensúlyozva mókás kalandokba keverednek a közönséggel, vagy óriási figurákat mozgatva masíroznak.

Akcióikat síppal, dobbal kísérik, kárpát-medencei dallamokat szólaltatnak meg. Az elmúlt években számos bel- és külföldi vásártéren, ünnepen és fesztiválon megfordultak produkcióinkkal.”

 

Rumi

 

Örömünnep 2018 - Bábszínház: A Nap és a Hold elrablása

A program részletei:

Név:Zsiráfok Utcaszínház Társulat: A Nap és a Hold elrablása
Hol:Gyerek-Tér
Időpont:Egész nap

Rendezvény információk:

Az Örömünnep Rendezvény 2019. július 20-án szombaton kerül megrendezésre Miskolcon.

Részletek később...