10.00 – 11.00: Didgeridoo műhely – Jankovics Zoltán

 

Örömünnep 2018 - Didgeridoo műhely - Jankovics Zoltán
A didgeridoo hangja megyőződésem szerint az a nyelv, amin Földanya szól hozzánk. Az Ausztráliából származó hangszer talán a világ legősibb fúvós instrumentuma. A természet alkotta, emberi kéz beavatkozása nélkül. Az eukaliptusz ágát vagy törzsét termeszek rágják üregesre. Részben az így keletkező szabálytalan vájatoknak köszönheti a cső felhangokban gazdag, borzongató, az ember minden sejtjére ható búgó, rezgő, morgó orgánumát. A didgeridoo eredeti szerepe szerint törzsi szertartások kísérő hangszere volt. Mára a meditatív-spirituális zenélés és a hangterápia kedvelt eszköze lett, de gyakorta felbukkan jazz, fúziós és kortárs zenészek kezében is.

A workshop résztvevői közelebbről is megismerkedhetnek különböző anyagokból, eltérő módszerekkel készült hangszerekkel, a didgeridoo rövid kultúrtörténetével, illetve lehetőség lesz néhány hangszer kipróbálására is. Megismerkedünk az alap fújástechnikával, a haladók és merészebbek pedig belekóstolhatnak a körlégzés fortélyaiba.

 

11.30 – 12.30: Hálakő festés – Polgár Ágnes Aneila

 

Örömünnep 2018 - Hálakő festés - Polgár Ágnes Aneila

 

Biztos hallottál már a Hálakőről és ismered ezt a bibliai idézetet is:
“Mert akinek van, annak adatik, és bővelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van.”

Itt a helyed, ha már eleged van a keresésből, az agyalásból, az elengedés gyakorlásából, az okok és miértek kereséséből! Feladnád, megadnád magad már és nem látod az élet értelmét, örömét…

Gyere, hogy egy kreatív, örömteli gyakorlatban, vidám körben tapasztald meg a hála érzését és a foglalkozás végén vidd magaddal haza ezt a gyönyörű kincset.

 

Örömünnep 2018 - Hálakő festés - Polgár Ágnes Aneila

 

Amit kapsz:

  • megtanulod a pontfestés alapjait, a pont mandala formáit
  • megismered a színkeverést
  • biztosítom a szükséges eszközöket, de ha van kedvenc kavicsod-köved, amit szívesen átvarázsolnál, hozd magaddal
  • megtapasztalod a jelenlétet, az itt és most állapotát
  • gyakorolod a türelmet, a fókuszolást
  • lecsendesedik az elméd, megáll az agyalás, eltűnnek a problémák
  • gyakorlatban éled át az elengedést, elfogadást és a hála állapotát

 

13.00 – 14.00: Hangfürdő – Szerhang Egyesület és Sárközi Krisztián

 

Örömünnep 2018 - Hangfürdő - Szerhang Egyesület és Sárközi Krisztián

 

Eseményeinken a hangszereink rezgéseivel segítjük a résztvevõket mély, relaxált állapotba eljutni, melyben testük regenerálódó és méregtelenítõ képessége fokozódik, ez által pihentebbnek, koncentráltabbnak és érzelmileg stabilabbnak, egészségesebbnek érezhetik magukat.
Ajánljuk a programot azoknak, akik pihenésre és kikapcsolódásra vágynak, valamint azoknak is, akik szeretik, ha érdekes hangű, különleges hangszereket intuitív módon szólaltnak meg.

 

 

14.30 – 15.30: Tibeti hangtál meditáció – Bandi Adrienn

 

Amikor testünk ellazul és megpihen, akkor az elménk is elcsendesedik. Ahogyan egy felhúzott íjat sem célszerű állandóan megfeszített állapotban tartani, úgy a testünket és az elménket sem. Testünknek és elménknek is szüksége van ellazulásra és megújulásra. A mai kor egyik legnagyobb kihívása, hogy a legtöbben elszakadtunk a természettől, annak ritmusától és erőitől. Az állandó pörgés, a túlfeszített életvitel, a felhalmozott és fel nem dolgozott stressz megakadályozza, hogy a természettel alapvetően azonos rezgéseink működjenek és tegyék a dolgukat.
(Forrás: A létezés harmóniája – Rujder Tamás)

Várlak benneteket szeretettel!

 

16.30 – 17.30: Hangfürdő – Szerhang Egyesület és Sárközi Krisztián

A program részletei:

Név:Hang – Oldódás Sátor: Programok
Hol:Segítő-Tér
Időpont:10:00 - 17:30

Rendezvény információk:

Az Örömünnep Rendezvény 2019. július 20-án szombaton kerül megrendezésre Miskolcon.

Részletek később...